Subscriu-te

Segon Festival de Música del Monestir de Sant Miquel de Cruïlles

Actuació del Cor dels Amics de l’Òpera de Girona
Actuació del Cor dels Amics de l’Òpera de Girona

Del 4 d’agost a l’1 de setembre tindrà lloc la segona edició del Festival de Música del Monestir de Sant Miquel de Cruïlles (Baix Empordà, a pocs quilòmetres de la Bisbal d’Empordà), organitzat per l’associació Amics de l’Òpera de Girona, amb la direcció artística de la soprano bisbalenca Maite Mer. El Festival d’enguany tindrà quatre concerts lírics, els quals seran protagonitzats pel Cor dels Amics de l’Òpera de Girona i pels seus solistes; es tracta de produccions ja estrenades al Teatre Municipal o a l’Auditori de Girona aquesta temporada 2012-13.

El Festival començarà el diumenge 4 d’agost amb la producció “Dones d’aigua”, amb obres del compositor català Paco Viciana, amb la intervenció del sextet vocal format per Montserrat Cristau, Imma Presas, Maite Mer, Natàlia Donato, Georgina Reyner i Glòria Garcés, que estaran acompanyades per la violinista Eszter Schüts i la pianista Anna Cassú. Seguirà el diumenge 11 d’agost amb la producció “Tutti Mozart”, el diumenge 25 d’agost amb òpera barroca –Händel– i Stabat Mater de Pergolesi, i acabarà el diumenge 1 de setembre amb duets i cors famosos d’òpera i sarsuela.

L’associació Amics de l’Òpera de Girona es va constituir com a associació cultural la primavera de 2010. És una entitat gironina formada per amants de la lírica i també per cantants i músics que tenen la seva residència a Girona i comarques. Les activitats que organitza tenen com a principal objectiu la difusió de l’òpera i de la sarsuela: conferències, presentacions de les retransmissions d’òpera de la programació dels cinemes OCINE de Girona i del Teatre Municipal de Girona, obtenció de descomptes en l’adquisició d’entrades, ofertes, organització de viatges als principals teatres lírics d’Europa, sopar de Nadal, assemblea anual de socis, etc.

L’entitat promou el Cor dels Amics de l’Òpera de Girona, que va debutar la primavera de 2011 amb la “Gala Verdi” per commemorar el 150è aniversari del Teatre Municipal de Girona. Des d’aleshores ha realitzat produccions i concerts tant d’òpera com de sarsuela. La seva presidenta i directora artística és la soprano Maite Mer, que ha estat la principal impulsora d’aquesta formació musical. El Cor està format per cantants solistes professionals i també per cantants del món coral amb estudis de cant de nivell avançat. La directora és Conxita Garcia, que té una llarga experiència en el món coral; va ser directora del Cor Jove del Palau de la Música Catalana i actualment desenvolupa la seva carrera professional com a ajudant de direcció del Cor del Gran Teatre del Liceu. El Cor desenvolupa una gran activitat artística amb nombroses actuacions a la capital gironina i comarques; va debutar al Liceu amb l’òpera La forza del destino de Giuseppe Verdi, amb un total de 14 representacions, el passat mes d’octubre de 2012.

El Festival de Música del Monestir de Sant Miquel de Cruïlles va néixer l’any passat , en petit format de dos concerts, el 5 i 26 d’agost, els quals van tenir una màxima afluència de públic. Amb aquest premissa, els Amics de l’Òpera de Girona han volgut donar continuïtat al seu festival, que s’afegeix a la nombrosa oferta musical estiuenca a les comarques gironines, tot aprofitant l’acústica excel·lent de l’església del monestir romànic de Sant Miquel de Cruïlles, restaurat recentment i considerat un referent del romànic català.

Tots els concerts del Festival seran a l’església del monestir a les 19 hores. Per a més informació i agenda de concerts: http://amicsoperagi.entitatsgi.cat/

Descarregar PDF
Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter