Subscriu-te
,

Segona temporada d’Òpera de Cambra de Barcelona, amb l’estrena mundial d’’El màgic elixir’ d’Alberto García Demestres

Imatge de la producció de La serva padrona de Pergolesi, de la temporada anterior
Imatge de la producció de La serva padrona de Pergolesi, de la temporada anterior

Aquest dissabte, 31 d’octubre (20.00 h), es farà el concert inaugural de la temporada.

Dissabte que ve, 31 d’octubre, s’inaugurarà la segona temporada d’Òpera de Cambra de Barcelona, organitzada pels Amics de l’Òpera de Sarrià (AOSarrià) i amb direcció artística a càrrec del tenor Raúl Giménez, que tindrà lloc al Teatre de Sarrià, un equipament que aposta per l’òpera i que acull la temporada de l’AOSarrià “amb tota la dedicació i il·lusió”. Aquesta iniciativa va néixer amb la voluntat de sumar una oferta nova i complementària en el panorama musical de Catalunya. La temporada inclou l’estrena mundial d’El màgic elixir, òpera familiar d’Alberto García Demestres.

Un dels objectius de l’associació Amics de l’Òpera de Sarrià és trencar molts dels prejudicis que envolten el món de l’òpera i fer-lo accessible a tothom programant òpera de proximitat: òperes curtes, de qualitat, amb sobretítols en català, en un teatre acollidor i amb preus per a totes les butxaques. També existeix la voluntat d’esdevenir una plataforma per als nous talents artístics, com cantants, directors d’escena i músics, perquè puguin créixer acompanyats per professionals de prestigi. A més de la programació dels títols operístics, complementen la temporada una sèrie d’activitats de divulgació musical i pedagògiques, per a grans i petits, així com conferències i concerts.

Aquest dissabte, 31 d’octubre, té lloc el concert inaugural (20 h), amb la participació de Sara Blanch, Serena Saenz, Sara Bañeras, Jorge Tello, Antonio Corianò, Raúl Baglietto, Manel Esteve i Marc Sala, entre d’altres, acompanyats al piano per Josep Buforn. Es tracta dels cantants que van participar en les òperes de la temporada passada i joves cantants que formaran part dels repartiments d’aquest nou curs, tot mostrant la bona feina realitzada com a plataforma per als joves cantants. Si l’any passat es va apostar per l’experiència i els noms de relleu, aquest any s’aposta per la joventut i els noms de futur. Tots els beneficis del concert seran destinats al finançament de les produccions d’enguany.

La temporada d’òpera comprèn quatre títols, entre els quals l’estrena mundial d’El màgic elixir, òpera familiar d’Alberto García Demestres, per a cinc cantants, pianista i percussió. Amb direcció escènica de Joan Font, fundador de Comediants, l’òpera es representarà els dissabtes i diumenges 28 i 29 de novembre i 12 i 13 de desembre de 2015 (12.30 h), i comptarà amb les veus de Serena Saenz i Neus Roig, Maria Casado i Jessica Luis González, Jorge Tello, Marc Sala, Joan Sebastià Colomer i Joan Garcia Gomà. La part musical serà assumida per Viviana Salisi i Françoise Ferrand.

El segon títol serà La cambiale di matrimonio, d’un jove Gioacchino Rossini, que es podrà veure el dissabte 30 (20 h) i el diumenge 31 de gener (18 h) de 2016, Amb direcció escènica de Juan Carlos Martel, i amb un repartiment encara per determinar a hores d’ara, la part musical serà a càrrec de l’Orquestra de Cambra Barcelona Concertante. Seguirà Il conte di Marsico, òpera desconeguda del 1820 de Giovanni Balducci, amb la particularitat que va ser composta per a sis veus femenines i dos pianos, que es podrà veure el dissabte 9 (20 h) i el diumenge 10 d’abril (18 h) de 2016. Es tracta d’una coproducció amb el Festival Rossini de Wildbad (Alemanya) i per a la qual es faran audicions internacionals al gener a Viena, Berlín i Barcelona a fi de determinar-ne el repartiment. Finalment, Il barbiere di Siviglia de Giovanni Paisiello, amb direcció escènica de Joan Anton Sánchez i amb l’Orquestra de Cambra Barcelona Concertante al fossat, es podrà veure el dissabte 28 (20 h) i el diumenge 29 (18 h) de maig de 2016, amb repartiment igualment per determinar.

Com a novetat de la temporada, es presenta un nou cicle de concerts de caire semibenèfic (el 50% dels beneficis seran destinats a millorar l’equipament tècnic del Teatre de Sarrià) i amb dues vessants: la fórmula Òpera Exprés, tres sessions monogràfiques sobre òperes de repertori belcantista, amb una selecció dels millors moments, en versió de concert i acompanyament de piano; i la fórmula Clàssica Exprés, tres sessions amb una selecció variada de grans moments instrumentals del repertori clàssic, a càrrec del violinista Assunto Nese.

La temporada també inclou un cicle de conferències, a càrrec de Marc Sala, director executiu dels Amics de l’Òpera de Sarrià, entorn de Le nozze di Figaro (ja va tenir lloc el 19 d’octubre passat), Lucia di Lammermoor (30 de novembre) i una xerrada amb la soprano Elena Mosuc (21 de desembre). Les conferències s’esdevenen a la Casa Orlandai (carrer de Jaume Piquet, 8).

Per a més informació, detall de la temporada i compra d’entrades: www.amicsoperasarria.com

Descarregar PDF
Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter