Subscriu-te

Tercera edició de l’acadèmia Egara Forum Musicae, amb Riccardo Frizza i Ana Luisa Chova

3r Curs Internacional de Direcció d’Orquestra Eduard Toldrà i 2n Curs de Cant amb Orquestra Conxita Badia

Una sessió del 2n Curs Eduard Toldrà amb Donato Renzetti (d’esquena)
Una sessió del 2n Curs Eduard Toldrà amb Donato Renzetti (d’esquena)

Aquest diumenge, 29 de juny, comença la tercera edició de l’Egara Forum Musicae amb un concert gratuït obert al públic al Centre d’Estudis Musicals de Terrassa (Centre de les Arts Vapor Gran, 19 h), a càrrec de la mezzosoprano Anna Alàs i Jové i solistes de la Filharmònica de Cambra de Catalunya; el concert vol donar relleu especial a l’obra i l’art de les figures que posen nom als cursos que aixopluga el Forum, Eduard Toldrà i Conxita Badia.

L’Egara Forum Musicae és una acadèmia de perfeccionament musical d’alt nivell, única a l’Estat, amb una oferta formativa específica i centrada en la direcció d’orquestra i l’òpera mitjançant el Curs Internacional de Direcció d’Orquestra Eduard Toldrà (tercera edició) i el Curs de Cant amb Orquestra Conxita Badia (segona edició). L’Egara Forum Musicae és promogut per la Filharmònica de Cambra de Catalunya –formació amb seu a Terrassa formada per professionals provinents de les millors orquestres catalanes, com l’OBC, la del Liceu i l’OSV–, amb l’estret assessorament del director d’orquestra Diego Martín Etxebarria i la mezzosoprano Anna Alàs i Jové, tot oferint preus molt competitius i noms de prestigi en l’àmbit pedagògic per atreure participants de tot el món.

Les dues edicions precedents dels cursos del Forum, de caràcter internacional, doncs, van tenir un gran acceptació i una gran participació d’alumnat, amb joves cantants i directors d’orquestra procedents de Mèxic, Austràlia, els Estats Units, Colòmbia, Israel, Itàlia i Suïssa, a més de Catalunya i l’Estat espanyol. El Curs de Direcció d’Orquestra Eduard Toldrà ha comptat fins ara amb el mestratge del director d’orquestra italià Donato Renzetti; la modalitat d’òpera, que es va estrenar l’any passat, va tenir el mestratge de la reconeguda pedagoga Ana Luisa Chova, catedràtica del Conservatori Superior de València.

Riccardo Frizza
Riccardo Frizza

Aquest any el curs de direcció d’orquestra presenta el mestre italià Riccardo Frizza i per al curs d’òpera es torna a comptar amb la dilatada experiència d’Ana Luisa Chova. Enguany, com a novetat, també s’hi ofereix una nova disciplina, centrada en el coaching mental i físic dels músics, a càrrec de la professora Kristin Guttenberg de la Hochschule für Musik Hanns Eisler de Berlín.

El Curs Internacional de Direcció d’Orquestra Eduard Toldrà tindrà lloc entre els dies 29 de juny i 5 de juliol, mentre que el Curs de Cant amb Orquestra Conxita Badia s’oferirà del 30 de juny al 6 de juliol. Els cursos es complementaran amb diverses conferències, taules rodones i actes entorn de les figures d’Eduard Toldrà i Conxita Badia.

El dissabte 5 de juliol se celebrarà a l’Auditori Municipal de Terrassa el concert final de l’acadèmia, amb la gala lírica que servirà per mostrar l’evolució dels participants, els quals interpretaran obertures i àries d’òpera i fragments d’obres simfòniques. Al final del concert es lliuraran els diplomes, el premi de l’orquestra al millor director i el premi del públic, en aquest cas triat pels assistents al concert.

Per a més informació: http://www.egaraforummusicae.net

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter