Subscriu-te

Clavé i Albéniz es donen la mà a Camprodon

FESTIVAL DE MÚSICA ISAAC ALBÉNIZ. Clavé rock! El concert de la teva vida. Obres d’Els Pets, Bob Dylan, Jarabe de Palo, Sopa de Cabra, Lluís Llach, Elvis Presley, The Beatles, Leonard Cohen, Bob Dylan, Sau i altres. Coral Camprodon. Cor La Veu de Voltregà. Orquestra Simfònica Clavé. La Banda Municipal. Participació especial del cantant Jofre Bardagí. Bruno Nájera, direcció. MONESTIR DE SANT PERE (CAMPRODON). 30 DE JULIOL DE 2022.

Al mateix escenari de Camprodon on fa pocs dies presenciàvem la interpretació d’obres del músic més il·lustre de la vila ripollesa es va donar el tret de sortida a una nova edició del Festival Albéniz amb una producció coral molt singular que, al llarg de l’últim any, s’ha pogut sentir en diverses poblacions catalanes.

Amb Bruno Nájera, president de la Federació de Cors de Clavé, una bona quantitat d’entitats federades han treballat un programa format per arranjaments de temes ja clàssics del pop internacional i el rock català per a veu solista, cor, orquestra de corda –amb trombó– i banda. En aquest cas, a més, el concert servia com a carta de presentació de Nájera com a nou director de la Coral Camprodon, una entitat que posseeix l’enorme mèrit d’haver estat agombolant durant més de vint-i-cinc anys cantaires de diversos pobles de la vall.

És per això, i segurament per la relativa novetat del treball de la coral amb el director, que aquest va sumar als cantaires locals els del cor La Veu de Voltregà i que la cita va complir, sobretot, una missió social i d’esbarjo especialment adequada al marc –l’exterior del monestir de Sant Pere– i a la data estival escollida.

Tal com va anunciar el presentador a l’inici de l’acte, mai no s’havien vist els jardins del recinte romànic tan plens de gom a gom per assistir a un concert que va fer les delícies tant dels motivadíssims cantaires com del públic, que es va deixar contagiar pels ritmes encomanadissos i va acabar acompanyant picant de mans i movent-se a les cadires –qui va tenir la sort de trobar-ne una!

En acabar, reconeixements individualitzats per a alguns noms propis, com l’aplaudiment entusiasta per al solista Jofre Bardagí –que va participar en gairebé tots els temes i va interpretar en solitari Eso que tú me das de Jarabe de Palo–, l’alcalde de Camprodon, que va ser convidat a dir unes paraules –en les quals es va responsabilitzar de l’encertada decisió de celebrar el concert a l’exterior a pesar de l’amenaça de pluja, que es va quedar tan sols en això– i el lliurament d’una medalla commemorativa a una cantaire de la Federació després de cinquanta anys de dedicació.

Properes cites del Festival –en resten quatre concerts, que tindran lloc entre el 4 i el 12 d’agost– seran molt més properes a l’esperit clàssic d’un festival pirinenc que s’acosta, discretament però amb constància, a les quatre dècades d’existència.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter