Subscriu-te

El concert inaugural de la JOSB, un primer pas cap a un futur prometedor

© Nacho Roca
© Nacho Roca

JOVE ORQUESTRA SIMFÒNICA DE BARCELONA. Dir.: Carlos Checa. Obres de Mozart: obertura de La flauta màgica; Simfonia núm. 40. Beethoven: Simfonia núm. 1. FOYER DEL LICEU. 25 D’OCTUBRE DE 2015.

Per Lluís Trullén

La Jove Orquestra Simfònica de Barcelona és una nova formació orquestral integrada per una cinquantena de joves entre setze i vint-i-dos anys amb direcció musical i artística de Carlos Checa. Amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona i en col·laboració amb la Universitat de Barcelona i el patrocini de Barcelona Ciutat de Música i de la Clínica Sanza, enguany oferirà vuit concerts, dirigits per Josep Caballé, Joshua Dos Santos i Salvador Brotons.

El concert de presentació de la JOSB va tenir lloc al Foyer del Gran Teatre del Liceu, que presentava un ple absolut. Amb el seu director titular, actual director de l’Orquesta Cuenca Ciudad de Música i que ha dirigit nombroses orquestres espanyoles i llatinoamericanes, la JOSB va obrir el concert amb una brillant i enèrgica versió de l’obertura de La flauta màgica, plena de decisió i seguretat tècnica, que denotava un acurat treball en el matís i en els equilibris sonors. Com és natural, la JOSB encara ha d’automatitzar tot el seu engranatge musical, però la versió de la Simfonia núm. 40 de Mozart (amb totes les dificultats interpretatives que se’n desprenen) denotava la qualitat i la il·lusió d’uns joves músics capaços d’extreure uns matisos i oferir una qualitat tècnica que augura un futur del tot prometedor.

La direcció meticulosa de Carlos Checa, atent perquè no s’escapés el més mínim detall, sota l’atenta mirada dels músics, va assolir en la versió de la Simfonia núm. 1 de Ludwig van Beethoven uns moments realment esplèndids que expressaven tot el refinament clàssic que desborda la partitura. Una interpretació de gran qualitat tècnica i musical.

Grans aplaudiments en un concert inaugural que es va cloure amb Empúries d’Eduard Toldrà, davant l’entusiasme d’uns músics que no podien amagar la il·lusió després del gran esforç que ha suposat portar a terme el sempre difícil concert inaugural.

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter