Subscriu-te

Crítica

El Cor Jove de l’Orfeó Català, preparat per a Viena

El Cor Jove de l’Orfeó Català (foto d’arxiu)
El Cor Jove de l’Orfeó Català (foto d’arxiu)

COR JOVE DE L’ORFEÓ CATALÀ. Josep Buforn, piano. Dir.: Esteve Nabona. Obres de Pau Casals, Schumann, Nicolau, Albert Guinovart, Elgar. PETIT PALAU. 19 DE GENER DE 2014.

Per Lluís Trullén

Amb la mirada posada en el concert que protagonitzaran el proper dissabte a Viena, el Cor Jove de l’Orfeó Català va oferir al Petit Palau un concert integrat per música representativa de compositors catalans compaginada amb obres de Schumann i Elgar. Sota la direcció d’Esteve Nabona i l’acompanyament pianístic de Josep Buforn, la seixantena de veus del Cor Jove va mostrar, a més d’un treball vocal acurat, un compromís absolut amb les obres que interpretava, que ajudaven a transmetre amb total solvència la diversitat d’estils i a superar amb escreix les exigències tècniques de les composicions. Aquest compromís, aquesta il·lusió, aquesta bona predisposició, quedarien en segon terme si no hi hagués un treball realitzat a consciència per Esteve Nabona. Detallista, curós, atent a extreure el més substancial de les obres que afronta, les seves versions ens agraden pel seu alt poder comunicatiu i per la força interior que contenen. Cal lloar, a més, l’elecció del programa que s’oferirà a Viena. “L’estel” de l’oratori El pessebre de Pau Casals obria el concert, seguit pel sublim Requiem für Mignon de Schumann i la nostàlgica La mort de l’escolà, amb les exigències d’afinació i de dinàmiques que comporten, tot configurant la primera part.

La segona s’obrí amb quatre cançons tradicionals catalanes deliciosament adaptades per a cor i piano pel compositor i pianista Albert Guinovart (que va rebre uns aplaudiments càlids i unànimes del públic que pràcticament omplia el Petit Palau), i va culminar amb les nostàlgiques Escenes de les terres altes bavareses d’Elgar. El bon treball de Josep Buforn, un pianista acompanyant exquisit, va completar un concert que interpretativament va assolir el nivell ja esperat i conegut del cor. Ara el proper dia 25 actuaran al Musik & Theatre, la seu dels cèlebres Petits Cantors de Viena, en un projecte que cal lloar per la voluntat de donar internacionalitat als cors de l’Orfeó Català i al Palau de la Música Catalana. El concert al Petit Palau va ser, doncs, un èxit i ja fora de programa un dels valsos vienesos del Fledermaus de Johann Strauss, la repetició de Margarideta en l’adaptació realitzada per Albert Guinovart i El cant de la Senyera, van cloure un concert amb la mirada posada en la capital austríaca.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter