Subscriu-te

Lang Lang en estat pur

Piano Magic
Lang Lang, piano
Obres de Mozart, Chopin, Liszt, Bach, Holst i Joplin
Sony, 2018

Una repàs per les més cèlebres obres de la literatura pianística configuren aquest enregistrament discogràfic que aplega gravacions efectuades per Lang Lang entre els anys 2010 i 2014. L’ària de la Suite per a cordes en Sol major de Bach, passant per la Marxa Turca de Mozart, La Campanella de Liszt, la Polonesa heroica de Chopin fins a arribar a The entertainer de Joplin confegeixen, entre altres obres, un guió musical que abraça des del Barroc fins al segle XX mitjançant el qual el mediàtic pianista xinès explota al màxim la seva faceta virtuosística.

És Lang Lang en estat pur. D’una banda, ensenya la seva vessant brillant quan interpreta la música de Liszt –un dels seus autors predilectes– desplegant un virtuosisme en què l’articulació precisa i el temperament i la fortalesa en els atacs li atorguen una dimensió majestuosa i brillant; d’una altra banda, és capaç de sumir-se en la delicadesa més sublim exemplificada amb el Nocturn op. 55 núm. 2 de Chopin.

 

Aquest pianista xinès posseeix un talent inqüestionable, però ha fet del virtuosisme i l’espectacularitat el seu epicentre interpretatiu. Al més pur estil Horowitz, afronta el passatge de les octaves de la Polonesa op. 53 a un tempo inversemblant i sent sempre curós a oferir una prístina claredat en la sonoritat. Un Chopin heroic, apassionat i vehement que té com a complement una interpretació espectacular de l’adaptació que en va fer el propi Vladimir Horowitz de la Rapsòdia honagersa núm. 15 en La menor de Liszt, obra de màxim risc tècnic amb la qual Lang Lang pot desplegar les habilitats tècniques que l’han portat a omplir els escenaris de tot el món. Un enregistrament que recull pàgines d’un repertori de màxim risc tècnic en què Lang Lang és sent tan i tan identificat, però que a més també poua en tota l’essència musical que transcendeix en obres com el Nocturn en Mi bemoll op. 55 núm. 2 de Chopin o la deliciosa ària de la Suite per a cordes en Sol de Bach.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter