Subscriu-te

L’OBC i Foster amb els joves talents emergents

Lawrence Foster. © Marc Guinot (foto d’arxiu)
Lawrence Foster. © Marc Guinot (foto d’arxiu)

FESTIVAL EMERGENTS. OBC. Aurelien Pascal, violoncel. Trio VibrArt. Dir.: Lawrence Foster. Obres de Mendelssohn, Elgar i Beethoven. L’AUDITORI. 22 D’ABRIL DE 2017.

Per Lluís Trullén

El Festival Emergents, que programa joves talents nacionals i internacionals, ha donat enguany l’oportunitat d’actuar a cinc músics al costat de l’OBC dirigida per Lawrence Foster. Juntament amb la programació del Trio VibrArt –integrat per Miguel Colom (violí), Fernando Arias (violoncel) i Juan Pérez Floristán (piano)– oferint el Triple de Beethoven, el violoncel·lista Aurelien Pascal actuava el dissabte com a solista del Concert per a violoncel d’Elgar i l’endemà la violinista Rossane Philippens afrontava el Segon Concert per a violí de Bartók.

Aurelien Pascal. © Shumpei Ohsugi (foto d’arxiu)
Aurelien Pascal. © Shumpei Ohsugi (foto d’arxiu)

El concert de dissabte passat s’iniciava amb la interpretació de l’obertura Mar en calma i viatge feliç de Mendelssohn, que ens va permetre gaudir novament de la direcció de Lawrence Foster. Va estar brillant, solvent, amb un total sentit comunicatiu, i creant una comunió absoluta amb una OBC que va copsar tot el sentit descriptiu de l’obra.

Trio VibrArt (captura de YouTube)
Trio VibrArt (captura de YouTube)

Donar l’oportunitat a joves intèrprets (de vàlua ja reconeguda internacionalment mitjançant premis internacionals i actuacions en destacades sales de concerts), permet no tan sols ajudar a obrir les portes a aquests músics, sinó també al públic perquè pugui gaudir de les primeres actuacions rellevants d’uns solistes amb un futur més que prometedor. El violoncel·lista Pascal va deixar unes sensacions esplèndides interpretant el refinat i sensible Concert per a violoncel d’Elgar. Guanyador als onze anys de la Rostropóvitx Junior Competition i anys després guardonat en diferents concursos internacionals, Pascal és un violoncel·lista refinat, que fa del bon gust expressiu el cavall de batalla i que sap mantenir la tensió musical sense que en cap instant es perdi la línia melòdica que tan bé dissenya. Amb un acompanyament impecable de part de Lawrence Foster –que va fer una direcció molt enfocada a ajudar a explotar al màxim les qualitats dels diversos solistes–, Pascal va demostrar que té suficient fusta per realitzar una brillant carrera internacional. Per la seva banda, l’actuació del Trio VibrArt va anar in crescendo. Afrontar el Triple de Beethoven té grans complexitats quant a conjunció estilística, i de pulcritud en l’articulació, de saber mantenir els diferents diàlegs amb l’orquestra. Si bé en el primer moviment els membre de la formació es van mostrar un punt erràtics, en el tercer moviment van copsar la frescor musical interpretant de manera més desinhibida, tot expressant amb l’esplèndid acompanyament ofert per Foster i l’OBC un resultat molt més brillant. Una esplèndida adaptació per a trio realitzada per Juan Pérez Floristán de la darrera de les peces de les Escenes d’infants de Mompou va tancar l’actuació d’aquest Trio que té un llarg camí concertístic per endavant.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter