Subscriu-te

Mendelssohn: A midsummer night’s dream

London Symphony Orchestra. Monteverdi Choir. Dir.: John Eliot Gardiner. LSO, 2017

L’atractiu aparent d’aquest treball és el d’aparèixer com un doble disc, en format d’àudio llegible en qualsevol reproductor i també en format audiovisual Blu-ray. Però el veritable atractiu, el profund, és la meravellosa versió que signa Sir John Eliot Gardiner de l’A midsummer night’s dream de Felix Mendelssohn. I és que –si bé Gardiner porta temps estant a l’olimp dels directors– últimament sembla una mena de rei Mides, que converteix en or tot allò que toca. I més, diríem, si es tracta de Mendelssohn, amb qui el cavaller anglès sembla tenir una connexió especial.

L’enregistrament és el directe al Barbican de Londres el febrer del 2016, l’any en què es commemorava el 400 aniversari de la mort de William Shakespeare. Lluny de les brutícies que de vegades poden aparèixer als enregistraments live, aquesta és una versió immaculada, com si els músics de la London Symphony Orchestra i del Monteverdi Choir haguessin quedat protegits de qualsevol errada per les fades i els follets del bosc de l’obra shakespeariana. A més, enmig de la música incidental escrita per Mendelssohn, s’hi interpolen petits recitats –dits amb la perfecta prosòdia dels actors sortits de la Guildhall School of Music & Drama– que permeten seguir el fil de la comèdia del bard d’Avon i que fan encara més deliciós l’enregistrament.

El Blu-ray, a banda de presentar alguns continguts tecnològics extres, conté el concert íntegre, a la primera part del qual es va interpretar la Primera Simfonia de Mendelssohn. Però no cal tenir Blu-ray per gaudir d’aquest treball. Perquè n’hi ha prou amb un reproductor normal per escoltar una vegada rere l’altra (el CD fa embogir d’amor, com el filtre de l’entremaliat Puck) aquesta versió brillant, explosiva, màgica i detallista. Una real delícia de somni.

 

 

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter