Subscriu-te

Nachtviolen. Christian Gerhaher. Gerold Huber

Nachtviolen

Schubert lieder

Christian Gerhaher, baríton; Gerold Huber, piano.  Sony, 2014

Es podria dir que hi ha dues maneres ben diferents de cantar lied: l’una, explicant allò que diu el text; l’altra, transfigurant-se en cançó i encarnant allò que el poema i la música plantegen. El baríton Christian Gerhaher, amb un molt bon acompanyament pianístic de Gerold Huber, opta per la primera: fer una narració amb certa distància i equanimitat de les notes escrites per Schubert.

Per això els 76 minuts de bona música que ofereix aquest cantant de veu ben col·locada, dicció amable i elegància natural són una opció magnífica per a aquells que vulguin escoltar un Schubert mesurat, sobri i tranquil. Tenen la garantia que no rebran ensurts ni sobresalts que facin remoure massa les entranyes. Ni tan sols en les inquietants Herbst o Der Zwerg, interpretades amb força, s’hi dibuixa cap torbament emocional excessiu. Aquest Schubert gravat el juliol del 2012, doncs, pot ser un plàcid company de tarda serena de diumenge.

El cedé és un recull de pàgines més o menys conegudes del compositor vienès, majoritàriament de caire ombrívol i nostàlgic, entre les quals la bellíssima Nachtviolen, que dóna nom a l’àlbum. Un àlbum que tot i no presentar cap cicle poètic autònom té un caràcter notablement unitari que permet fer un viatge emocional –sempre reposat– per una bona selecció del millor repertori liederístic.

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter