Subscriu-te

‘Onze’ a quatre mans

ELS TEUS CLÀSSICS. Nexus Piano Duo (Joan-Miquel Hernández i Mireia Fornells, pianos). Obres per a piano a quatre mans de Felip Pedrell, Ferran Sor, Gabriel Balart, Juli Garreta, Robert Gerhard, Joan Massià, Narcís Bonet i Mariona Vila. ATENEU BARCELONÈS. 17 DE MARÇ DE 2022.

La història és llarga i bonica. L’any 2018 el Nexus Piano Duo, format per Mireia Fornells i Joan-Miquel Hernández, van participar en el cicle Els Teus Clàssics programat per l’Associació Joan Manén oferint un programa d’obres per a piano a quatre mans de compositors catalans. Posteriorment van decidir que el programa ofert era prou interessant i desconegut i que valia la pena enregistrar-lo en disc. El disc es va fer, es va titular Onze, perquè incloïa obres d’onze compositors. Ara, quatre anys més tard, la mateixa Associació i els mateixos pianistes han presentat el disc en públic en un nou concert.

Vet aquí un cas exemplar de perseverança tant dels intèrprets com d’aquesta associació que té com un dels objectius principals recuperar i difondre el patrimoni musical català.

La sessió va tenir lloc a la Sala Oriol Bohigas de l’Ateneu Barcelonès i al programa figuraven set de les quinze obres que integren l’enregistrament. Es va poder escoltar la Sonata per a piano a quatre mans sobre melodies sueques de Ferran Sor, la bonica Fantasia elegíaca de Gabriel Balart, Nocturn de Juli Garreta, dos Apunts (LÀngel somniador i El petit Narcisó) de Joan Massià i la impressionant versió de Narcís Bonet de Dues cançons populars catalanes (El testament d’Amèlia i El rossinyol).

El programa es va completar amb tres obres que no figuren al disc: la Rapsòdia sobre temes de l’òpera ‘Faust’ de Gounod duta a terme per Felip Pedrell, de qui es commemora enguany el centenari de la mort; la versió per a piano a quatre mans del ballet Ariel de Robert Gerhard, i Caribbean, una suite en tres moviments (“Tumbao”, “Havanera” i “Calipso”) composta el 2016 per Mariona Vila.

Com a bis, el duo va oferir Epifania de Ricard Lamote de Grignon, una obra que també és present al disc.

La interpretació va assolir molt alt nivell i es va beneficiar indubtablement de l’ardu treball de preparació de les obres per a l’enregistrament del disc dut a terme pel Nexus Piano Duo.

Imatge destacada: (c) Toni Bofill.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter