Subscriu-te

Primer curs en memòria d’Emili Pujol

Una de les classes del Curs
Una de les classes del Curs

Per Maria Ribera Gibal. Directora del Curs de Guitarra, Llaüt i Viola de Mà de les Garrigues Memorial Emili Pujol

En aquests temps de crisi, en els quals resulta tan difícil iniciar nous projectes, és bo recordar les aportacions dels grans mestres. No es tracta de quedar-nos quiets contemplant i admirant amb melangia les seves proeses, sinó que ens cal continuar impulsant aquells ideals i donar-hi vida novament.

L’any 1965 s’inaugurava a la ciutat de Lleida el I Curs Internacional de Guitarra, Llaüt i Viola de Mà impartit per Emili Pujol. L’últim dels seus cursos finalitzà l’estiu del 1976 a Cervera, quan Pujol tenia 90 anys. En un discurs d’inauguració del curs, el mestre deia: “En aquesta terra lleidatana voldria retre el meu últim esforç al servei de la guitarra i de l’art.”

Recuperant aquella essència que tenien els cursos d’Emili Pujol, s’ha iniciat després de poc més de tres dècades de la mort del mestre el primer curs de guitarra en honor seu, que s’ha dut a terme a les Borges Blanques la primera setmana de juliol d’enguany.

Alguns dels més grans mestres del moment, com Hopkinson Smith, Armando Marrosu i Wolf Moser, que foren aleshores alumnes d’aquells cursos de Lleida i Cervera impartits per Emili Pujol Vilarrubí, van acceptar amb il·lusió participar en aquesta primera edició del curs en homenatge al seu mestre. Els professors de guitarra Guillem Pérez Quer i Armando Marrosu hi ha fet les classes individuals de guitarra, mentre que Hopksinon Smith ha estatel mestre de música antiga del curs.

Taller de luteria impartit per Antonio Manjón
Taller de luteria impartit per Antonio Manjón

S’ha ofert també als alumnes un ampli horari d’activitats col·lectives, com el taller de luteria impartit per Antonio Manjón, xerrades d’estètica musical i tècnica, conferències sobre la vida i obra de Francesc Tàrrega, orquestra de guitarres, i el dissabte una sortida a la Granadella, el poble natal de Pujol.

En un espai idoni per la realització del I Curs de Guitarra, Llaüt i Viola de Mà de les Garrigues Memorial Emili Pujol, s’han reunit 32 alumnes d’edats i nacionalitats molt diverses, des d’antics deixebles del mestre Pujol, fins als més joves guitarristes de Catalunya, i instrumentistes vinguts de França, Amèrica del Sud, Andorra, i de tota la geografia peninsular.

En el marc d’aquest primer curs es va fer, el dissabte dia 6 de juliol, un emotiu simposi en el qual es varen retrobar una dotzena d’antics amics, familiars i alumnes del mestre Emili Pujol per compartir records i experiències. Els alumnes i mestres del Curs, juntament amb els convidats especials per a l’ocasió del Simposi, varen gaudir plegats de tot aquell dia amb la gran motivació de ser al poble natal del mestre lleidatà. Tenim el desig i les ganes que aquest somni es pugui continuar realitzant els propers estius.

cursguitarraemilipujol@gmail.com

cursemilipujol.blogstpot.com

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter