Subscriu-te

Un Puccini apassionat

Puccini in love
Aleksandra Kurzak
Roberto Alagna
Sinfonia Varsovia
Director: Riccardo Frizza
Obres de Puccini
Sony 2018

Puccini in love, amb aquest títol el matrimoni Roberto Alagna i Aleksandra Kurzak proposen un recorregut per deu dels més cèlebres duets de les òperes de Puccini en què la passió inherent a la pròpia música ve acompanyada d’unes versions que en general faran les delícies, tant dels amants de l’òpera com d’un públic neòfit que es vulgui apropar amb absoluta garantia a aquests moments inoblidables. Primer enregistrament del matrimoni Alagna-Kurzak i que suposa una gran operació de màrqueting de la casa Sony, tot aprofitant la capacitat del tenor líric per moure’s en espais que també transcendeixen la música en si mateixa i del bon moment artístic que travessa la soprano polonesa.

“Tots els duos es poden explicar com una sola història d’amor”, escriu Alagna en els comentaris que acompanyen l’enregistrament, i per aquest motiu es pot efectuar una narració que pot ser escoltada de manera continuada. Alagna veu en les òperes de Puccini obres que es fonen dins la realitat d’una sola existència. Si Manon, Mimì, Tosca i Butterfly representen la dona absoluta, en els diferents personatges masculins: Mario, Calaf… també es troba el reflex de diferents aspectes de la personalitat del compositor. Però a més de cercar aquesta idea de línia d’unitat entre les òperes, el que sí que cal és assaborir els moments esplèndids que ens regalen soprano i tenor.

Fascinant el duo “Viene la sera” de la Madama o tota la dimensió musical assolida en una continguda però refinada interpretació –sense Do sobreagut final– d’“O soave fanciulla” de La bohème. La Sinfonia Varsovia sempre es manté en un discret segon pla, i cedeix tot el protagonisme a les veus en un enregistrament al qual podríem trobar com a “però” una correcta però poc emotiva versió del passional “Mario! Son qui!” de la Tosca i com a contrapunt dos esplèndids passatges pertanyents a Le rondine, “Paulette” i “Nella tua casa”, amb un pletòric Alagna i una passional Kurzak que ens regalen un dels moments musicals més bells de tot l’enregistrament.

Imatge destacada: Aleksandra Kurzak i Roberto Alagna (imatge promocional del CD)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter