Subscriu-te
,

El Liceu presenta una nova temporada a l’entorn del concepte “Esquerdes irreversibles” amb 14 títols d’òpera i 200 funcions

Grans cantants com ara Jonas Kaufmann, Sondra Radvanovsky, Lise Davidsen, Freddie De Tommaso, els directors d’escena Robert Wilson, Calixto Bieito, Àlex Ollé, Elkhanah Pulitzer, Núria Espert, Emma Dante, David McVicar i les batutes internacionals Josep Pons, John Adams i Gustavo Dudamel formen part de la programació dels propers mesos al Gran Teatre del Liceu.

La temporada arrencarà el 27 de setembre amb l’òpera Ievgueni Oneguin de Txaikovski, en una coproducció amb Den Norske Opera d’Oslo i el Teatro Real de Madrid signada per Christof Loy.

A l’octubre arribarà l’estrena europea d’Antony & Cleopatra de John Adams, coencàrrec i coproducció entre el Gran Teatre del Liceu i la Metropolitan Opera de Nova York, que dirigirà el mateix compositor.

Al novembre el Liceu recupera la producció de Turandot signada per Núria Espert amb què es va reinaugurar el Teatre el 1999, amb reposició de la seva neta Bàrbara Lluch i direcció d’Alondra de la Parra.

El 2024 començarà amb una altra reposició: la de Carmen de Calixto Bieito, amb direcció musical de Josep Pons i les veus de Clémentine Margaine i Varduhi Abrahamyan en el rol protagonista.

Un ballo in maschera de Verdi obrirà el febrer amb una producció dirigida per Jacopo Spirei, i Freddie De Tommaso i Anna Pirozzi en el repartiment. Dirigirà des del podi Riccardo Frizza.

Robert Wilson signa una producció d’El Messies de Händel, revisada per Mozart, que dirigirà Josep Pons, mentre que el compromís amb la recuperació de patrimoni musical i l’aposta pels creadors del país s’il·lustrarà amb l’òpera de cambra Orgia d’Hèctor Parra, coproduïda amb el Teatro Arriaga de Bilbao i el Festival Castell de Peralada. Així mateix, el projecte Òh!pera tindrà les obres dels compositors Ferran Cruixent, Montserrat Lladó i Guillem Palomar i els llibretistes Laura Ferrero, Pau Miró i Martí Sales.

També tornaran al Liceu grans títols clàssics, com La Cenerentola de Rossini –amb direcció del mestre Giacomo Sagripanti i un càsting que inclou Javier Camarena, Gaëlle Arquez, Florian Sempey, Carlos Chausson i Erwin Schrott, entre d’altres– i Adriana Lecouvreur de Cilea –amb Sonya Yoncheva i Jonas Kaufmann.

En versió de concert, s’oferiran Fidelio –dirigida per Gustavo Dudamel al capdavant de Los Angeles Philharmonic–, El castell de Barbablava de Béla Bartók –dirigida per Josep Pons–, Orlando paladino de Haydn –amb Il Giardino Armonico i Giovanni Antonini, i les veus d’Emőke Baráth i Núria Rial–, Médée de Marc-Antoine Charpentier –amb Magdalena Kožená i Simon Rattle al capdavant de la Freiburger Barockorchester– i L’Orfeo de Monteverdi –dirigida per René Jacobs.

En el programa de concerts i recitals, hi destaca una gala lírica amb Ermonela Jaho, Lisette Oropesa, Javier Camarena i Carlos Álvarez. També actuarà en solitari Sondra Radvanovsky –acompanyada d’Anthony Manoli al piano–, mentre que Lise Davidsen i Freddie De Tommaso ho faran junts i al costat del pianista James Baillieu. Davidsen també protagonitzarà un concert amb fragments de Strauss i Wagner dirigits per Josep Pons. No faltaran a la temporada els homenatges a Victòria dels Àngels i Alícia de Larrocha.

Darrere el lema “Esquerdes irreversibles”, el Liceu convida a descobrir la fortalesa dels protagonistes del títols que presenta. Hi contribuiran els artistes visuals Joan Fontcuberta i Robert Wilson, la poetessa Susanna Rafart i els artistes Lolo & Sosaku, entre d’altres.

La temporada es completa amb quatre grans ballets internacionals, concerts simfònics, el Cicle Constel·lacions –amb tres concerts en format de cambra– i nou espectacles del projecte educatiu LiceuAprèn, a més d’activitats al Foyer i altres sales. Els dies feiners, les funcions començaran a les 19.30 hores.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter