Subscriu-te

La Simfònica del Vallès uneix música i grafits

L’Orquestra Simfònica del Vallès (OSV) presenta la seva temporada a Sabadell pintant tres grafits del rostre de Beethoven a tres llocs emblemàtics de la ciutat. Així, fidel a l’esperit innovador que caracteritza les darreres temporades de concerts de l’OSV i al seu caràcter dinamitzador social, la formació vallesana durà a terme una acció encreuada entre grafiters, els músics de l’Orquestra i la ciutat de Sabadell. Aquesta no és la primera vegada que l’OSV apropa la música clàssica al carrer; la mobilització espontània o flash mob “Som Sabadell” –amb prop de 7,5 milions de visites al portal de Youtube– n’és un altre exemple, com també ho és apropar la música clàssica a les escoles, als centres socials i a les presons.

Amb aquesta acció, que consisteix en la creació d’un grafit amb la figura de Beethoven a tres punts de la ciutat, es donarà el tret de sortida de la temporada de concerts de l’OSV a Sabadell. Una temporada que comença el divendres 23 de novembre amb el Requiem de Fauré –amb el Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana i sota la direcció del titular de l’OSV, Rubén Gimeno– al Teatre La Faràndula de Sabadell.

L’acció d’art urbà serà a càrrec de l’Associació Grafftastics en col·laboració amb músics de l’Orquestra, i començarà el diumenge 11 de novembre al mur de l’Euterpe, entre les 12 i les 2 del migdia. La segona acció tindrà lloc a la plaça de Miquel Crusafont i Pairó, que pertany al Centre Metal·lúrgic, durant la tarda-nit del divendres 23 abans del concert d’inici de temporada, i la tercera, amb data encara per determinar, tindrà lloc en una de les biblioteques de la Xarxa Municipal.

A més del grafits de Beethoven, es realitzarà una filmació de l’acció que emfatitzarà tant el món dels grafits, com el de la música clàssica. Aquest vídeo serà fet de manera desinteressada per Slidemedia amb Fausto Morales al capdavant. És la primera vegada a Sabadell que es fa una acció d’aquesta mena unint música clàssica i art grafiter.

Grafftastics és una associació d’artistes del grafit que engloba escriptors de grafits i altres artistes urbans de tendències amb inquietuds similars, tot integrant, en una mateixa direcció, artistes de grafits de procedència i estil diferents. L’associació té com a finalitat difondre les arts plàstiques al carrer i vol apropar-se a la ciutadania. Grafftastics ha estat l’organitzadora durant 4 anys del Festival Internacional Walls Talk, amb una important repercussió en l’àmbit nacional i internacional. També organitzen exposicions col·lectives, i xerrades col·loquis. 

La pianista veneçolana Gabriela Montero

La nova temporada de concerts de l’OSV a la ciutat de Sabadell oferirà sis programes als espectadors sabadellencs, amb un cartell que inclou participacions de luxe, com la de la pianista veneçolana Gabriela Montero –que interpretarà el Concert Emperador de Beethoven l’1 de febrer al Teatre Principal– o el Ludwig Trio com a formació solista en el Triple Concert de Beethoven el 5 d’abril al Teatre Municipal La Faràndula de Sabadell. La temporada es completa amb el Festival de valsos i danses el 29 i 30 de novembre a La Faràndula, el guitarrista Juan Manuel Cañizares interpretant el Concierto de Aranjuez el 18 de gener a La Faràndula i, tancant la temporada, Behzod Abduraimov interpretant el Concert per a piano i orquestra núm. 1 de Txaikovski el 24 de maig al Principal.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter