Subscriu-te
, ,

Les dues Passions de Bach arriben dijous i divendres vinent al Palau de la Música

Les formacions de referència Vox Luminis i la Freiburger Barockorchester, dirigits per Lionel Meunier, interpretaran la Passió segons sant Mateu, i el reconegut Philippe Herreweghe i el seu Collegium Vocale Gent oferiran la Passió segons sant Joan.

Els propers 30 i 31 de març (Sala de Concerts, 20 h), el Palau de la Música, dins el cicle Palau Bach, acollirà en dos dies consecutius la Passió segons sant Mateu i la Passió segons sant Joan de Johann Sebastian Bach, una oportunitat única de gaudir intensament de dos monuments de la música universal de la mà d’intèrprets excepcionals, a les portes de Setmana Santa. Ambdós concerts també estan inclosos a la programació del Barcelona Obertura Spring Festival.

Dijous 30 de març, Vox Luminis i la Freiburger Barockorchester, possiblement una de les formacions corals i orquestrals més importants del món en música barroca, dirigides per Lionel Meunier, s’enfrontaran a la Passió segons sant Mateu, amb la col·laboració el Cor Infantil de l’Orfeó Català (Glòria Coma i Pedrals, directora). Una obra que manté el seu idil·li amb el Palau des que va ser l’escenari de l’estrena a l’Estat espanyol per l’Orfeó Català ja fa més d’un segle. El grup de cantants solistes estarà encapçalat pel tenor Raphael Höhn (Evangelista) i el baix Sebastian Myrus (Jesús), al costat de les sopranos Zsuzisi Tóth i Gwendoline Blondeel, els contratenors Alexander Chance i William Shelton, els tenors Florian Sievers i Raffaele Giordani, i el baix Felix Schwandtke. 

Monument universal i intemporal, la Passió segons sant Mateu va sonar per primera vegada l’11 d’abril de 1727, un Divendres Sant, a l’església de Sant Tomàs de Leipzig, on Bach era Kantor des del 1723. Un viatge musical extraordinari que permet reflexionar sobre la redempció, la lluita i el desafiament, la traïció i el perdó, l’amor i el sacrifici, la compassió i la pietat. 

Divendres 31 de març, Philippe Herreweghe, gran advocat bachià, i el seu Collegium Vocale Gent oferiran una versió articulada, transparent i transformadora de la Passió segons sant Joan. La música barroca alemanya i especialment les obres vocals de J. S. Bach són una de les especialitats de Herreweghe i el seu grup i avui per avui “la joia de la corona” del seu repertori. En aquesta ocasió el grup de cantants solistes l’encapçalarà el tenor Reinoud Van Mechelen (Evangelista) i el baix-baríton Kresimir Stražanac (Jesus), al costat de la soprano Dorothee Mields, el tenor Guy Cutting, el baríton Philipp Kaven (Pilatus), el contratenor Alex Potter i el baix Peter Kooij, i els solistes del cor Giacomo Serra (Petrus), Magdalena Podkościelna (Ancilla) i Peter di-Toro (Servus). La Passió segons sant Joan de Bach representa la primera Passió de les cinc que va escriure el mestre barroc i possiblement la primera gran obra d’un nou període que s’iniciava amb el seu nomenament com a Kantor de Sant Tomàs de Leipzig. Monument de fe, esdevé una obra de gran força dramàtica cabdal en la història de la música i en què predomina la idea de l’amor per sobre de la narració, tot posant l’èmfasi en la vessant més humana de Jesucrist.  

Imatge destacada: (c) Eric de Mildt.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter