Subscriu-te

L’Orgue Montserrat Torrent de Sant Felip Neri s’incorpora a l’activitat docent de l’ESMUC

La Congregació de l’Oratori de Sant Felip Neri, l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) i la Fundació Montserrat Torrent han signat, aquest dimarts 31 d’octubre, a l’església de Sant Felip Neri de Barcelona, el conveni que regula el nou ús de l’orgue.

El conveni permet a partir d’ara que estudiants i professors de l’ESMUC utilitzin l’orgue per a la seva activitat docent i acadèmica durant tot el curs. Concretament, l’alumnat i professorat d’orgue el tindrà disponible per a l’estudi i pràctica de l’instrument els matins de dilluns a divendres.

El conveni també preveu activitats gratuïtes obertes al públic. L’ESMUC oferirà, com a mínim, dos concerts cada any amb alumnes a l’Orgue Montserrat Torrent. A més, s’obriran al públic els recitals de final de grau o de màster de l’ESMUC.

Amb aquest acord s’amplia la possibilitat d’escoltar i gaudir de l’Orgue Montserrat Torrent, a més de l’ús en les celebracions litúrgiques i altres concerts que ja es realitzen al temple.

El conveni, l’han signat els representats de les institucions implicades: el pare Ferran Colàs, prepòsit de l’Oratori i president de la Fundació Montserrat Torrent, i Núria Sempere, directora general de l’Escola Superior de Música de Catalunya. En l’acte també hi ha intervingut l’organista Juan de la Rubia.

La signatura del conveni ha permès també poder escoltar de nou Montserrat Torrent a l’orgue que porta el seu nom, així com les interpretacions de l’organista de Sant Felip Neri, Bernat Bailbé, i dels alumnes de l’ESMUC Eduardo María i Jordi Hortal. Els assistents a l’acte també han pogut pujar al cor, on Bernat Bailbé ha fet una explicació sobre les singularitats de l’instrument.

L’Orgue Montserrat Torrent es va inaugurar el desembre del 2021. Ha estat un projecte promogut durant anys per l’organista de prestigi internacional Montserrat Torrent, que amb 97 anys continua activa i oferint concerts arreu del món. Amb aquest conveni l’orgue també estarà a disposició de la docència i del perfeccionament dels organistes de l’ESMUC.

Núria Sempere i Ferran Colàs signen el conveni en presència de Juan de la Rubia.
Núria Sempere i Ferran Colàs signen el conveni en presència de Juan de la Rubia.
Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter