Subscriu-te

L’esperit d’Emili Pujol continua amb la 2a edició del Curs de Guitarra de les Garrigues

Al centre, els mestres Marrosu i Smith, deixebles de Pujol. © Maria Ribera
Al centre, els mestres Marrosu i Smith, deixebles de Pujol. © Maria Ribera

Per Maria Ribera Gibal, directora del Curs de Guitarra, Llaüt i Viola de Mà de les Garrigues, Memorial Emili Pujol

El panorama guitarrístic català ha incorporat una nova cita al seu calendari d’activitats anuals. L’estiu passat es presentà la primera edició del Curs Internacional de Guitarra, Llaüt i Viola de Mà de les Garrigues, Memorial Emili Pujol, i enguany ja es pot afirmar que la segona edició també ha estat un èxit.

Al llarg de la primera setmana de juliol es van reunir a les Borges Blanques una vintena de guitarristes. Alumnes i mestres d’arreu del món van compartir classes, concerts, sortides i moltes experiències amb la idea principal de recuperar l’essència dels cursos que Emili Pujol havia impartit a les seves terres.

L’organització d’aquest esdeveniment va optar per conservar el nom original del curs, tot donant continuïtat a un projecte importantíssim que durant els anys seixanta i setanta va dur al nostre país centenars d’alumnes d’arreu del món per conèixer el mestre lleidatà; avui dia, alguns d’aquests són figures primordials del panorama musical, com Hopkinson Smith i Armando Marrosu.

Àlex Garrobé, juntament amb l’esmentat Armando Marrosu van ser els professors responsables de les classes de guitarra i música de cambra, i el mestre Hopkinson Smith impartí la classe magistral de llaüt i viola de mà.

Alguns alumnes i mestres del curs durant la mostra d’instruments del guitarrer José Antonio Fuentes. © Jordi Sàbat
Alguns alumnes i mestres del curs durant la mostra d’instruments del guitarrer José Antonio Fuentes. © Jordi Sàbat

No fou exclusivament la capital de les Garrigues l’única que s’omplí de guitarra durant aquella setmana, sinó que la música va ressonar per tota la comarca. Juneda va acollir el concert del mestre Garrobé, i durant el cap de setmana, a la Granadella, poble natal d’Emili Pujol, es va repetir com cada estiu el Simposi Emili Pujol, en què es dóna peu a intervencions de deixebles, amics i familiars del mestre, tot compartint una agradable estona de record que finalitzà amb el concert de Hopkinson Smith.

Diversos tallers i màsters especials complementaren les classes d’instrument; cal destacar el taller de cordes de tripa, les classes de composició contemporània impartides pel professor Feliu Gasull i les mostres d’instruments que varen fer els diversos guitarrers invitats.

Enguany el nivell dels alumnes participants al curs ha estat molt elevat, i així ho varen demostrar en el concert final realitzat a les Borges Blanques, en el qual no faltaren obres d’Emili Pujol.

https://www.facebook.com/pages/Curs-Internacional-de-Guitarra-Emili-Pujol/483206521736185

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter