Subscriu-te

L’univers de la família Bach

Bach ist meine Freude
Bach Collegium Barcelona

Daniel Tarrida, orgue; Frances Bartlett, violoncel
Pau Jorquera, director
Obres de J. S. Bach, J. Ch. Bach, J. M. Bach, J. L. Bach i C. Ph. E. Bach
Audiovisuals de Sarrià, 2019

El Bach Collegium Barcelona és una formació creada el 2019 i integrada per joves components i per un també jove director, que com el seu nom indica té una clara vocació bachiana, amb una activitat que va més enllà de la d’intèrpret, car promou altres manifestacions com el Festival Bachcelona, la Beca Bach-Fundació Salvat i el projecte participatiu Bach Zum Mitsingen.

La publicació d’aquest enregistrament ve a constituir una mena de carta de presentació des de la vessant principal, amb un aplec de vuit motets, en un recorregut que tanca l’extraordinari Jesu, meine Freude (Jesús, la meva alegria), un títol que encaixa plenament amb l’esperit d’aquesta formació.

Aquesta proclivitat per l’univers Bach s’exhibeix en aquest CD, ja que ultra la dedicació al mateix Johann Sebastian i al seu fill Carl Ph. Emmanuel, també hi són altres Bach molt menys coneguts, com Johann Michael, pare de Maria Barbara Bach, primera esposa de Johann Sebastian, i Johann Christoph, cosí del pare de Johann Sebastian. Johann Ludwig queda molt distanciat del referent familiar Johann Sebastian. Hi ha, per tant, una explícita cura selectiva i alhora inquieta que acaba traduint-se en una proposta atractiva, diversa i d’una plena substància musical.

El Bach Collegium Barcelona, format per quinze veus, ve acompanyat d’un auster suport instrumental –orgue i violoncel–, en un paper secundari però enriquidor, que acaba d’arrodonir un resultat qualitatiu notable, prometedor es podria afegir, molt rodó tècnicament, sota la direcció de qui apareix com a centre i referent cabdal de la formació i del CD, Pau Jorquera; d’un enregistrament que compleix amb molta exactitud amb la seva funció suara al·ludida de posada a l’aparador del conjunt.

Trobem a faltar un llibret més complet i amb capacitat informadora/divulgadora oimés tenint en compte la presència d’alguns compositors poc coneguts.

Imatge destacada: concert de presentació del Bach Collegium Barcelona a la capella de Santa Àgata de Barcelona el 16 de novembre de 2019. © Gil Sisquella

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter